Om unge, muslimske kvinner som gav opp å være tyske

I 2010 gav den tidligere tyske ministeren Thilo Sarrazin ut boka Tyskland avskaffer seg selv, der han mente muslimsk innvandring og høye barnekull ville gjøre Tyskland dummere. Hør Synnøve Bendixsen, postdok i sosialantropologi fortelle om unge, muslimske kvinner i Berlin som etter Sarrazins bok gav opp kampen for å bli godtatt i Tyskland og i stedet kledde seg i niqab.pod-2_Synnøve_Hilde

Politikerne lytter ikke til migrasjonsforskerne, sier Bendixsen som også har gjort feltarbeid blant irregulære migranter i Norge.  I podcasten forteller hun også om at deres protestaksjoner kan ses på som desperate handlinger for å få tilbake kontrollen over eget liv.

Abonner via Itunes

Abonner for Android via Podbean

Podcasten er produsert av Tane Holm Høisæter og Hilde Kvalvaag ved Kommunikasjonsavdelingen, Universitetet i Bergen.

Musikk: Matti Paalanen, Corporate og ; Corporate Ambient Inspiration begge med Creative Commons Licence

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *