Syriske flyktninger lider i Libanon

Maja_Janmyr jpg

Hør Maja Janmyr som er postdoktor ved Juridisk fakultet ved UiB fortelle om situasjonen for syriske flyktninger i Libanon. Hun har siden i høst oppholdt seg i Beirut der hun studerer menneskerettighetssituasjonen for flyktninger. I følge Janmyr lever syriske flyktninger i Libanon i frykt for deportasjon. Minst 60 prosent har ikke lovlig opphold i landet, og anses derfor i følge libanesisk lov som kriminelle. De syriske flyktningene tør ikke bevege seg fritt rundt, de kan ikke gå på skole, de mangler helsehjelp og i enkelte deler av Libanon har de forbud mot å bevege seg ute etter klokken sju om kvelden. Ekstra ille er det for de minste: 73 prosent av syriske nyfødte blir ikke registrert og risikerer å ende opp som statsløse.

Libanon har strammet inn reglene for å få opphold og grensene er nå stengt for de som ikke kan betale seg inn i Libanon. Konsekvensen er at fattige syrere stoppes på grensen.

Podcasten er produsert av Tane Holm Høisæter og Hilde Kvalvaag ved Kommunikasjonsavdelingen, Universitetet i Bergen.

Musikk: Matti Paalanen, Corporate og ; Corporate Ambient Inspiration begge med Creative Commons Licence