Alumnusdagen 2016: Det amerikanske presidentvalget

Få valg engasjerer oss mer enn det amerikanske presidentvalget, og i år blir det kanskje ekstra spennende.

Hvem vinner og hvorfor? Spiller det noen rolle hva Trump og Clinton sier og gjør, eller er det uansett den republikanske kandidaten sin tur? Hvordan har Trump gått fra noe morsomt til noe skremmende? Kan Clinton få med seg folket eller blir hun bare sett på som en representant for eliten? Og hva er bakgrunnen for velgeropprøret som har gitt Donald Trump så stor oppslutning?

På Alumnusdagen 2016 ble disse spørsmålene og mange andre grundig belyst.bildepodcastalumnus
Foto: Thor Brødreskift/© All rights reserved

Retorikkforsker Trygve Svensson, USA-ekspert Hilmar Mjelde og utenriksmedarbeider i Aftenposten, Christina Pletten innledet og deltok i panelet, mens programleder i TV 2, Elin Ludvigsen, var moderator.

Alumnusdagen er en årlig tradisjon ved Universitetet i Bergen. Vi inviterer våre tidligere studenter tilbake til Høyden for faglig påfyll og gjensyn med universitetet.