Alumnusdagen 2016: Flyktninger

I fjor opplevde vi den største flyktningskrisen siden 2. verdenskrig. Flyktningstrømmen kom som et sjokk, på nærområdene, på EU, og på norske myndigheter.

Hvem er flyktningene? Hva flykter de fra? Hvordan blir de møtt? Og hva skjer med dem nå?

29402777400_44f48ffe12_o

Foto: Thor Brødreskift/© All rights reserved

Vårt panel av UiB-forskere gir et innblikk i flyktningsituasjonen fra fire ulike perspektiver.

Knut S. Vikør, professor i Midt-Østens historie, forklarer den historiske og religiøse bakgrunnen, med vekt på konflikten i Syria.

Maya Janmyr, postdoktor i rettsvitenskap, har førstehåndserfaringer fra situasjonen for flyktninger i Libanon.

Synnøve Bendixsen, postdoktor ved Institutt for sosialantropologi, har forsket på irregulære flyktninger.

Esperanza Diaz, lege og førsteamanuensis ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin har forsket på innvandrerhelse og snakker om flyktningers møte med det norske helsevesenet.

Moderator er Eirin Eikefjord, kommentator i Bergens Tidende.

Alumnusdagen er en årlig tradisjon ved Universitetet i Bergen. Vi inviterer våre tidligere studenter tilbake til Høyden for faglig påfyll og gjensyn med universitetet.