Anne Karin Sæther – Oljelandet i klimakampen

Dette er podcastversjonen av et foredag i Forum for vitenskap og demokrati fra Universitetet i Bergen. Foredraget er av Anne Karin Sæther og ble holdt tirsdag 29. august, i Café Christie.

Norge vil være et ledende klimaland, men tjener samtidig godt på olje og gass som gir store CO2-utslipp. Denne vanskelige dobbeltrollen er temaet for boken De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen, skrevet av Anne Karin Sæther.

Hun kommer til Forum for vitenskap og demokrati for å fortelle om intensjonene i starten av oljepolitikken på 1970-tallet og klimapolitikken på 1980-tallet. Hvilke mål satte man seg den gang og hvilken relevans har disse tidlige målene i dag? Hvordan har man oppnådd at norsk olje og gass blir omtalt som «klimavennlig»?

Anne Karin Sæther har bakgrunn som journalist i NRK og Dagsavisen. Fra 2006-2011 var hun kommunikasjonssjef i Bellona og nå jobber hun med politisk kommunikasjon i Utdanningsforbundet. Hun har nylig utgitt boka De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen (2017).

Podcasten er produsert av Ingjald Pilskog, postdoktor ved Uni Research Klima. Møteleder er Peter M. Haugan.